Analiză structurată a situației HR


Dreptul muncii este una dintre cele mai vaste și mai dinamice arii de drept, legislația și jurisprudența stabilind în mod constant repere noi. Gestionarea conformității în domeniul legislației muncii în contextul unui mediu competitiv devine din ce în ce mai exigentă. Asigurarea conformității cu legislația muncii devine astfel esențială pentru a vă proteja afacerea și pentru a evita amenzi și litigii costisitoare.

În acest sens, am dezvoltat un proiect de analiză structurată a situației HR pentru a vă ajuta să identificați neconformitățile și să evaluați riscurile. În cazul în care este necesar, vă vom ajuta cu pregătirea și punerea în aplicare a unor planuri adecvate de acțiune în vederea remedierii acestora.

Abordarea noastră cuprinde patru etape:

  1. Întâlnirea inițială: Identificarea problemelor critice de dreptul muncii care necesită o evaluare aprofundată

  2. Analiza la fața locului: Identificarea potențialelor riscuri de nerespectare a legislației muncii pe baza interviurilor cu echipa dvs. de management și revizuirea documentației relevante

  3. Pregătirea raportului: Evidențierea riscurilor și elaborarea unui set de recomandări

  4. Implementarea: Elaborarea unui plan de acțiune strategic care să respecte nu numai legislația relevantă, ci care să răspundă și nevoilor dumneavoastră de business, incluzând, printre altele, următoarele acțiuni:

  • Modificarea/ Adaptarea documentelor și proceselor de dreptul muncii

  • Elaborarea politicilor și a codurilor de conduită relevante

  • Instruirea echipei de management

  • Efectuarea de investigații interne

  • Elaborarea de programe de conformitate

  • Elaborarea politicii de whistleblowing


Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la info@suciu-employmentlaw.ro sau să utilizați formularul de contact de mai jos.

Contact

[recaptcha size:full class:g-recaptcha]